Rykten?

Igår mottog vi ett mail från en av er som supportar vår kamp och vi tycker det är väldigt roligt att höra ifrån er. Det blir som ett litet extra vedträd i brasan.

I mailet framkommer det att det går rykten runt om i Mora (Orsa också?) att alla djuren på Orsa Rovdjurspark är omplacerade. Ryktet är något vi inte tror på, utan vi är övertygade om att det sprids falska rykten för att vi engagerade människor ska tycka att allt är lugnt och att djuren får det bra. Så kan Grönklittsgruppen jobba vidare i lugn och ro med sina planer för marken där rovdjursparken ligger. Men…

Självklart måste vi börja nysta i det här, för om alla djuren fått nya hem behöver vi inte fortsätta vår kamp. Vårt första mål är att INGA djurindivider ska avlivas och att rädda parken är vårt andra.

Fakta jag fick förra veckan när jag var i parken och frågade en jag stötte på (inte från ledningen tyvärr), var att alla djur inte är omplacerade. Så frågan är ju då hur vi får ut sanningen? I min värld är samtliga anställda på parken försedda med sanningen då ledningen måste vara beredda på att besökare frågar om nedläggningen.

Vår lösning fick bli denna då vi inte får några direkta svar själva från Grönklittsgruppen AB (GG). Vi kontaktade en reporter och bad om hjälp att få fram ett svar. Vi bad då om hjälp att få fram en lista där GG presenterar vart varje individ är placerad, så vi kan följa djuren och OM någon individ ska avlivas vill vi veta varför. Så nu väntar vi på fakta och denna nyhet kommer att uppdateras – förutsatt att vi får ett svar.

Vi förväntar oss fem alternativa svar från GG och de är:

1. Alla djuren är omplacerade och här är listan.

2. Alla djuren är omplacerade men vi erbjuder inte någon lista.

3. Några av djuren är omplacerade men inte alla.

4. Inga djur är omplacerade.

5. Inga kommentarer.

Vår respons till deras svar:

1. Tack vad trevligt. Vi publicerar den på vår hemsida så att alla som undrar och bryr sig kan följa djurens resa i deras nya hem. Vi kan då avsluta vårt arbete med att rädda djurens liv.

2. Okej, tack för informationen. Tyvärr räcker inte det för oss för att vi ska känna att djuren är i tryggt förvar i framtiden och inte avlivas i hemlighet. Vi kommer kämpa vidare och vidare.

3. Okej, tack för informationen. Då fortsätter vi vår kamp precis som tidigare.

4. Tack för informationen. Då måste vi kämpa ännu hårdare för djurens skull.

5. Vårt arbete fortsätter ännu hårdare.

(Här nedan kommer ett eventuellt svar att publiceras, så fort vi får ett, om vi nu får ett.)