Teamet bakom

Vilka vi är

Vi brinner för att djur som hålls av människor ska ha det så bra som möjligt och tas väl omhand.

Parken som är den största i Europa kan med sina 325 000 kvm erbjuda djuren några av de bästa och största hägnen i världen.

Vi vill verkligen påpeka det unika parkens storlek bidrar till. Bland annat den naturliga miljön djuren får bo i och framgången man haft i uppfödning av de utrotningshotade djurarterna.

Parken har under många år bidragit till forskningen kring inhemska och exotiska djur i djurens ursprungsländer.

Vi är besvikna på att djuren ska få stå tillbaka i människans jakt på pengar. Vi som människor har ett stort ansvar för de utrotningshotade djurarterna och de miljöförstörningar som påverkar dem.

Målet

Grönklittsgruppen meddelar 220111 att de tänker lägga ner Orsa Rovdjurspark och försöka omplacera djuren (vilket är tämligen svårt) på grund av att parken gått med förlust. Parken stängs för besökare i oktober i år. Vi anser att då de dessutom marknadsför parken som en utbildnings-, bevarande och forskningsanläggning att det rimmar illa med en ekonomisk drift. Enligt publicerade artiklar finns möjligheter att driva parken som stiftelse, så att bara hävda ekonomisk förlust och att lägga ner parken är inte försvarsbart och något vi kämpar för att det inte ska behövas.

Ägarna har tydligt visat att de inte är intresserade eller har kunskapen och viljan att driva parken så den går med vinst. Vi vill att Grönklittsgruppen antingen lägger ut parken till försäljning eller ger parkens personal möjligheter och medel att vända på förlusten. Det kostar att driva ett företag med vinst. Man måste satsa för att vinna…

Möjligheten att utveckla parken och göra den till en uppdaterad undervisningsplattform om djur coh natur med den globala uppvärmningen i kombinationen – vore värdefullt.

Vi vil inte att djuren i parken ska behöva betala det högsta priset med sina liv i ägarnas jakt på pengar och mark. Vi är övertygade om att ägarna har andra planer för marken och därför driver de på nedläggningen istället för att sälja parken eller hitta en arrendator.

Det finns inte mycket som är så mäktigt och kraftfullt som att stå bredvid ett av djuren och inse deras storlek, kraft och majestätiska uttryck. Vikten att barn/ungdomar/vuxna får en chans att inse vad deras fotavtryck gör mot dessa individer är svårt att få igenom via fotografier.

COPYRIGHT fotografier:

Alla fotografier på hemsidan är tagna av parkens egna besökare. Vi har fått godkänt av fotograferna att använda bilderna på hemsidan (ök finns på facebook). Om du håller ”pekaren” över bilden ska det framgå vem som är fotograf.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar?
Fyll i formuläret så återkommer vi så fort vi kan.

Contact Form Demo