Vad händer nu?

Det viktigaste jobbet vi har just nu är att nå ut utanför Dalarna och Sverige med nyheten att parken ska läggas ner. Något vi jobbar hårt på och behöver all hjälp vi kan få.

Just nu jobbar vi på att få kontakt med fler kändisar som kan tänkas stötta vår kamp.

Vi har även börjat spåna på lite idéer på hur djuren ska gå att räddas – även om vi inte lyckas rädda parken. Det beror på det uttalande som tryckts i Siljan News den 21/8 där det står: ”Göran Bronner, styrelseordförande i GSJ Holding AB, bolaget som äger över 90 procent av Grönklittsgruppen, poängterade också under en företagarfrukost att de inte skulle sälja parken, utan att den skulle läggas ner.” Så återigen så har Bronner med flera ändrat sitt budskap. Från att kunna tänka sig diskutera försäljning till att gå till nedläggning. På Orsa Rovdjurspark har man valt att utrycka det på annat sätt än nedläggning, man kallar det nedstängning. Låter väl lite bättre.

Vi kommer inte att ge oss när det kommer till en lista på vart djuren kommer att placeras. Vi jobbar på att de ska kunna lämna en ”hemlig” handling till oss i Arbetsgruppen som vi kommer att hålla hemlig fram tills det att parkerna själva har fått presentera sin nya attraktion. Detta för att inga djurindivider ska hamna mellan stolarna och kunna försvinna (avlivas) i röran. Något som är extremt viktig för oss är också att vi kommer ställa krav på att djuren får det bra i sina nya omplaceringar. Så att djuren har livskvalitet även i framtiden. Den livskvalitet vi helst ser är att de inte ska behöva flytta från parken.

Ja, vi kommer att ändra fokus i vårt arbete och koncentrera oss på djuren och sen parken. Självklart ser vi helst att parken kommer att fortsätta vara djurens hem i framtiden – och något som vi inte kommer släppa även om det kommer att låta så i framtiden. Vi har INTE glömt bort att Orsa Rovdjurspark är det bästa hemmet för djuren.

Så snälla – hjälp oss sprida informationen om nedläggningen och OM du känner någon kändis – be dem stötta oss med ett foto.

Tack på förhand.

Tack för all er hjälp.