Korta nyheter

Vi har fått information om att rovdjursparkens mark ska användas till fler tomter och en rodelbana. Detta är information som Grönklittsgruppen AB själva har lämnat ut till företagare i Orsa.

Vi har varit i kontakt med företagarföreningen i Orsa och de meddelar att de beslutat att inte välja sida i Rovdjursparkens vara eller inte vara. Vi uppfattade deras svar som att de ”förstår att företag måste drivas med vinst” och att de därför inte kan säga något mer om det. Där har ni orsaken till att vi tyvärr inte lyckats få något stöd från de lokala företagen.

Rykten florerar om att alla djur ska ha fått en omplacering. Vi har ännu inte fått något bekräftat /dementerat från Grönklittsgruppen om det stämmer eller inte. Inte den journalist som undersöker ämnet har ännu inte meddelat att hen fått något svar från GG.

Det går även ett rykte om att inte (bland annat) isbjörnarna fått någon omplacering än. Grönklittsgruppen (GG) mottog ett mail där isbjörnsryktet undersöks om sanningshalten i ryktet och GGs vd Mari Tara svarar med att det är ett falskt rykte. Efter det mottager vi ett mail från vd Mari Tara där hon skriver: ”Se den falska informationen som jag nyss fick från en aktivist”. Eftersom vi fick mailet svarade vi med att fråga om de/GG vill förneka att alla djuren ännu inte fått en omplacering? Inget svar, bara tystnad. Ni är fria att tolka tystnaden på det sätt ni vill.

Vi har dragit igång foto-uppdraget där vi hoppas att många ska fotografera sig med loggan och sprida att parken ska läggas ner, Foton kommer att läggas upp på hemsidan. Vi hoppas vi får in många foton från hela världen. Finns som egen Nyhet här på sidan.

Vi jobbar på ett pressmeddelande att få ut till riksmedia. Vi tycker det är alldeles för få som förstått det allvarliga i att parken ska läggas ner och att de djurindivider som inte får nya hem, kommer avlivas.

Så även om kämparglöden falnar ibland och vi tar en paus, så händer det något som gör att vi får ny energi. Det kan vara nya medlemmar i facebookgruppen, en ny underskrift på en av namninsamlingarna, en ny kommentar på hemsidan, varje idé vi får in (oavsett om vi provat den eller inte så är alla lika värda) eller någon ny bild i Facebookgruppen på djuren, så är vi igång igen och kämpar för varje individ i parken. Vi alla jobbar ideellt/gratis mot ett företag med stora tillgångar men vi måste visa att pengar inte är allt.

Så nu fortsätter vi vår kamp – David (vi) vs Goliat/Goljat (Grönklittsgruppen). Finns många liknelser till vi skulle kunna använda: fattiga (ideella krafter) mot rika.

Tack för all er hjälp.